Blogger news

Like to Talk

Come on Guys TALK TO ME

because of WHAT?

I like to TALK

Tapi 
bila terbaca hadis nie:

Diriwayatkan daripada Ibnu Umar r.a. katanya: Rasulullah s.a.w. bersabda:
“Janganlah kamu banyak bercakap selain daripada berzikir kepada Allah s.w.t. kerana orang yang banyak bercakap selain berzikir kepada Allah s.w.t., akan menyebabkan hatinya keras dan manusia yang paling jauh daripada Allah s.w.t. adalah orang yang berhati keras.”
(Hadis riwayat Imam Tirmizi).

Pengajaran hadis:
Penjelasan tentang banyak bercakap mengenai perkara yang tidak berfaedah akan menyebabkan hati menjadi keras dan jauh daripada rahmat Allah s.w.t.

so!!

JOM KITA BERCAKAP TENTANG KEBESARAN ALLAH


mutiara kata:
"Bukti akal fikiran seseorang ialah perbuatannya, dan bukti ilmunya ialah ucapannya."

Hari Siswi UPM 2011

Hari siswi ni aku tolong kawan aku jaga booth buku dia.Walaupun busy dengan projek sempat jugak aku p tolong kawan aku. Bukan apa. saja nak cari pengalaman . Seronok juga jual buku ni. hahaha. Selama ni dok tengok je orang meniaga buku. Skang peluang aku pula untuk merasa camana la rasanya menjadi si peniaga buku.  Booth kami berada di dalam DEWAN BESAR .

 hari kedua aku tak keje ah sebab banyak keje nak kena uruskan. Jadi aku pergi dengan kawan aku just  untuk menderma darah je.

hahahah..
tetiba je jumpa SYAI.




mutiara kata:

"Dunia ini tiada jaminan melainkan satu peluang."

Teh Botol Indonesia

Minuman special dari Indonesia. Rupa-rupanya di Indonesia masih ada yang menggunakan botol kaca sebagai packaging minuman. sangat menarik . Sekarang di Malaysia sukar untuk kita ketemu packaging minuman macam nie.

minuman ni ada orang kata best.
Tp bagi aku rasanya hmmm. hahah paham-faham la ye.Rasanya teramatlah kuat.hmmmm. camana aku nak gambarkan ek. mungkin ini pertama kali aku rasa teh nie. Biasa la tue.
 
ni plak minuman jenama lain
yang ni rasanya ok . Best. 
 
apapon kita makan dulu..ahhaha

mutiara kata:
 
"Sesiapa yang tidak pernah merasai kepahitan tidak akan mengenal kemanisan......... "

Penggambaran Trilogi Cinta

SMS
            weh ada kelas En Razman tak hari ni?(aku)
adala.. shooting lagi!(syasya)
shooting ape nie?(aku)
Fauziah Ghaous dtg.(syasya)
apa ko merepek nie??(aku)
ah datang jelah.(syasya)

aku terus pergi bilik faidhi untuk tumpang pergi kelas..
 memandangkan aku dtg lambat. Aku terus duduk belakang. Lalu
  En Razman berkata" korang kena bersedia, entah dimana dia akan duduk.. Mungkin sebelah kamu, siapa tahu kan".

hahahah.. rupa-rupanya betol Fauziah Ghaous datang Shooting kat fakulti aku..
Yang paling bertuah dia tumpang kuliah kitaorang untuk beberapa scene.. hahah..

tup...tup... dia masuk n duduk di sebelah aku...  ayakk... oh god she seat beside me...
 semua mata menumpu kearah kami.. lalu banyak mulut yang menyebut namaku.. ahaks.. aku terkedu seribu bahasa... aaaaa....

 dia elok bertudung n berbaju kurung... tapi perutnya buncit.. ahahah.. Rupanya dia memegang watak perempuan mengandung...
 lalu aku bertanya.. shooting untuk filem apa...
lalu dia menjawab Trilogi cinta...bulan satu ni keluar .. tengok la. nanti awak pon ada sama ..
lalu ku menjawab lagi.. owh..hehehheh
yang penting akulah orang pertama dapat bergambar dengannya..hohohoho..hahah
satu kelas serbu.... oh makyi takada dalam gambar.. rupa-rupanya tongkatnya dicuri oleh awe
hahahahaha... suke semuanya ye
Lecturer kami pon ada..hahahahhaaa
aik SATU.. apa maknanya tue?
tak habis-habis .
video

Trilogi Cinta Episod 38 (4 April 2011)

mutiara kata:
"Mereka yang berjaya bukanlah mereka yang gagal dalam mencuba, bukan juga mereka yang sering gagal tetapi mereka yang tidak pernah gagal mencuba dan terus mencuba sehingga kejayaan yang dikecapi."

Raya haji di Campus

Tahun 2010 special sikit bagi aku kerana menyambut birthday pada hari raya haji. Tp yang tak bestnya time nie aku xtak boleh balik kampung untuk beraya dengan family aku kerana pada keesokan harinya aku still ada paper. Tapi yang menyentuh hatinya paper esoknya tu adalah paper last.Tapi tak kesahlah sebab agak ramai tak balik kampung disebabkan kerana exam.. AAAAAAAAAAAAAAA. Tapi nasib baik la dapat join majlis Korban kat UPM nie dengan geng-geng Persatuan Mahasiswa Islam (PMI).

sayunya bila tak dapat balik untuk beraya dengan family di kampung.

nasib baik ada budak 2 orang ni. kalau tak kesorangan la aku sembahyang raya.

serious aku boleh tengok orang sembelih lembu. Ha kalau part ni comform bukan aku yang ambil gambar.
kenapa korang tanya aku kat mana.. 
hahahah mana lagi kalau tak.....................

tadaaaa ...belakang pokok betik la aku menyorok.. Ni muk punya pasal la ni.. ambil gambar aku . KANTOI
kami datang ambil-ambil gambar je... heheheh.. nak tolong dah ramai orang sangat (ceh padahal malas)
apa pakcik tu sedang buat?
kalau korang nak tahu ni la mesen potong tulang. Ha, senang kan. Tak la perlu nak buang tenaga dok guna parang buat potong tulang. Lagipon bilangan kuantiti lembu yang Korban kat sini banyak, berapa puluh ekor entah, aku pun lupa. Kalau diorang guna parang Comform tercabut tangan nak memotong tulang tu..huhuu

sambil orang busy dok korban lembu ni la kerja kami. ambil gambar.. hahah
mana taknya Ladang Lembu Upm ni famous tau.. Cantik dan banyak tempat menarik. 


mutiara kata:
"Agama tidak pernah mengecewakan manusia. Tetapi manusia yang selalu mengecewakan agama."

Reunion F2P4


Merancang untuk mengadakan Reunion. Emmm entah jadi atau tak.

Hope u all still remember our memories.
Chinese New Year
BBQ night

Larian KAKOM
BI Drama
Outing
Chem Friend
Mentor Mentee
ICT Booth
Langkawi Trip
Birthday Prank
Physic Week
Buka Puasa
Lab Class
video


 mutiara kata:

"Jadikanlah masa yang berlalu itu pengalaman dan pengajaran, masa yang sedang berjalan kita isi dengan amalan dan masa hadapan jangan terlalu diangan-angankan."


Rapid Prototype Project.

For this semester in IND 3401 Rekabentuk Berbantu Komputer 3D . We  learn about Rapid Prototype (RP).

Rapid prototyping is the automatic construction of physical objects using additive manufacturing technology. The first techniques for rapid prototyping became available in the late 1980s and were used to produce models and prototype parts. Today, they are used for a much wider range of applications and are even used to manufacture production-quality parts in relatively small numbers. Some sculptors use the technology to produce complex shapes for fine arts exhibitions.






contoh- contoh yang saya tunjukkan hanyalah latihan kami di dalam kelas untuk memahami dengan lebih mendalam tentang RP.



mutiara kata:

"Tanpa permulaan, anda tidak akan sampai ke mana-mana."